København, den 30. oktober 2017

Støjreducerende vinduer skal bidrage til at mindske stress og depression

Billede 5_AB Sandkagen.jpg
Folkesundheden lider i disse år under sygdomme som stress og depression. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Inwido, herunder Frovin Vinduer & Døre, der har fokus på trafikstøjs indflydelse på problemet.

Et stigende antal danskere rammes af stress og depression. En af de største syndere menes at være dårligt indeklima, og da WHO i 2011 offentliggjorde resultaterne af en stor undersøgelse omkring bivirkningerne af støjbelastninger, skabte det overskrifter over hele verden. Undersøgelsen viste, at støjbelastning kan give en lang række gener – blandt andet søvnproblemer, der ofte forbindes med eksempelvis stress.

Især kontinuerlig trafikstøj, som tydeligt høres indendørs, påvirker helbredet negativt, og derfor har flere vinduesproducenter også fokus på støjreducerende vinduer. En af dem er Frovin Vinduer & Døre, der gennem de senere år har taget skridtet videre og arbejdet med udviklingen og forbedringen af virksomhedens nicheprodukt.

- I lang tid har det primært været støjreducerende vinduer til almene boliger, der har været på markedet. Men de sidste 50 år har trafikbilledet ændret sig markant og medført større og større støjbelastning i blandt andet landets centrale gader og kvarterer. Og her ligger mange ældre, bevaringsværdige byggerier, som ofte har krav om, at renoveringen eksempelvis skal foregå med koblede vinduer, forklarer salgschef hos Frovin, Claus Haastrup, og fortsætter:

- Derfor har vi hos Frovin optimeret vores kerneprodukt, koblede vinduer, således de ikke kun leverer den gode energi, som kendetegner dem, men også reducerer den skadelige trafikstøj. Således kan det koblede segment også bidrage til forhåbentligt at mindske problemet i fremtiden.

Reduktion med 36 dB

Støjniveauet fra trafikken i storbyerne anslås at ligge mellem 40 og 70 decibel. Frovin har netop lydtestet et af sine mest solgte vinduer med forskellige rudeopbygninger – et klassisk, koblet dannebrogsvindue 1+2 i elementstørrelsen 1230x1480 mm, monteret i mur. En af målingerne viste, at vinduet sænker udefrakommende lyde med 36 dB (uden hensyntagen til C; Ctr).

- Det vil sige, at vi kan reducere trafikstøjen til, hvad der svarer til en lav hvisken, hvilket er til gavn for indeklimaet og nattesøvnen. Vi oplever lige nu en stor efterspørgsel på støjreducerende vinduer, især i forbindelse med renoveringsopgaver for boligforeninger, der er blevet opmærksomme på problematikken. Her går man nu hverken på kompromis med lyd eller energi (energimærke A), siger Claus Haastrup.

Lydisolerende vinduer til A/B Sandkagen

Frovin er senest blev udvalgt til at levere 400 koblede, lydisolerende vinduer til andelsboligforeningen A/B Sandkagen på Christianshavn, som med sin centrale beliggenhed er et godt eksempel på boliger, hvor støjreduktion kan have stor værdi.

Faktaboks – Konklusioner i Inwidos* undersøgelse:

  • 54 procent af de såkaldte millennials (født mellem 1985-2004) i Nordeuropa har oplevet angst inden for de seneste 6 måneder.
  • 28 procent af den såkaldte babyboomer-generation (født mellem 1946-1964) har oplevet angst inden for de seneste 6 måneder.
  • 300 millioner er ramt af depression verden over (kilde WHO)
  • I 2020 forventes depression at være den anden mest dødbringende sygdom (kilde WHO)

*Frovin Vinduer & Døre er en del af Inwido-koncernen.

For mere information kontakt venligst:

Claus Haastrup, salgschef i Frovin, tlf. 26 25 41 41, e-mail: claus.assenholthaastrup@frovin.dk

Presseservice: Gitte Dons, Publicity, tlf. 28 30 29 86, e-mail: gitte@publicity.dk