København

Danskproducerede koblede vinduer til Den Sønderjyske By

soenderjyskeby_1.jpg
Vinduesproducenten Frovin er blevet valgt til ordren på koblede vinduer til den historiske bydel på Frederiksberg Den Sønderjyske By. Bestillingen lyder på 1700 koblede vinduer og er en af de største i Frovins historie.

Den historiske bydel Den Sønderjyske By på ydre Frederiksberg er netop gået i gang med en omfattende facaderenovering. De i alt 303 toetagers boliger skal alle have nye, energivenlige koblede vinduer, hvilket løber op i ikke mindre end 1700 koblede vinduer. Sammen med entreprenørfirmaet PNP-Byg vandt vinduesproducenten Frovin ordren på de mange elementer, og den er en milepæl for virksomheden:

- Der er tale om en af Frovins største enkeltstående ordrer nogensinde, så vi er naturligvis glade og stolte over, at vi blev valgt, fortæller salgschef i Frovin Claus Haastrup.

Om projektetet

Renoveringen består af udskiftning af 1700 gamle vinduer til nye energivenlige, koblede vinduer. Arbejdet blev igangsat i oktober 2016, foregår i etaper og forventes færdiggjort i november 2017.

Original arkitektur bevares

Den Sønderjyske By blev bygget i 1923, og facaderne er i dag erklæret bevaringsværdige i næsthøjeste klasse hos Kulturarvstyrelsen. Derfor har der i projekteringen også være stort fokus på at bevare den oprindelige byggestil, hvilket indebærer de særegne koblede vinduer og altandøre. Koblede elementer er kendetegnet ved at have to vinduer på én ramme og ses ofte i ældre, klassiske lejlighedsbygninger i de større byer.

- Koblede vinduer stormede frem på det danske byggemarked i perioden 1840 til 1920, og derfor rammer Den Sønderjyske By stilmæssigt lige ned i denne tidslomme. Koblede vinduer i dag har formået at bevare det oprindelige vindues æstetik, så arkitekturen bevares med respekt for historien, mens konstruktionen indeholder de moderne teknologier, som gør vinduet fuldt ud energivenligt. Så selvom det koblede design er over 100 år gammelt, er det stadig meget anvendt i dag som en energirigtig løsning, forklarer Claus Haastrup.

Usædvanligt godt samarbejde

Udskiftning af vinduerne på boligerne er et omfattende projekt, og ifølge Claus Haastrup har processen indtil videre forløbet over al forventning. Frovin blev som fast samarbejdspartner til PNP-Byg inddraget relativt tidligt i processen, og Claus Haastrup har kun ros til samarbejdet mellem dem, SBS-rådgivning som totalrådgiver, ejendomsadministratoren PrivatBo og Frederiksberg Boligfond som bygherre:

- Hele forløbet indtil videre har været præget af stor professionalisme og gensidig tillid, og hvis der er opstået en problemstilling, er det blevet løst hurtigt og i fællesskab. Jeg tror, det bunder i, at vi tidligere har arbejdet sammen på andre projekter, og vores fælles erfaring har gjort samarbejdet omkring Den Sønderjyske By gnidningsfrit. Det vil også afspejle sig i kvaliteten af slutproduktet, er jeg sikker på.

Udover de koblede vinduer leverer Frovin også koblede havedøre og fransk altan-døre samt standard kældervinduer med fast karm.

 

Bygherre: Frederiksberg Boligfond

Ejendomsadministrator: PrivatBo

Totalrådgiver: SBS rådgivning A/S

Entreprenør: PNP-Byg A/S

Vinduesleverandør: Frovin Vinduer & Døre A/S

 

For mere information kontakt venligst:

Claus Haastrup, salgschef i Frovin, tlf. 26 25 41 41, e-mail: claus.assenholthaastrup@frovin.dk

Presseservice: Esben Lind, Publicity, tlf. 25 14 58 16, e-mail: esben@publicity.dk