< Referencer

Holder liv i Gammel Kongevejs historie

For at bevare det udtryk og den historie, som Gammel Kongevej emmer af, var det vigtigt at renovere med respekt for det oprindelige, og det har Frovin netop gjort ved en af vejens store etageejendomme.

Renoveret-nye-vinduer-og-døre(2).jpg

Gammel Kongevej er formentlig den ældste vej på Frederiksberg, og for at bevare både Gammel Kongevej 171 og resten af vejens udtryk er det derfor vigtigt, at der bliver renovereret med respekt for det traditionelle håndværk. Og det har vi netop gjort ved nummer 171, hvor bygningens intet mindre end 190 vinduer er blevet udskiftet med nøje udvalgte materialer, fortæller projektleder hos tømrerfirmaet TSCO A/S Christian Overgaard, der gennem mange år har beskæftiget sig med at renovere ældre bygninger i Frederiksberg-området med fokus på at bevare det traditionelle udtryk.

I alt indeholder adressen på Gammel Kongevej 20 lejemål, hvoraf ti af dem er herskabslejligheder. Samtlige lejemål har netop fået skiftet vinduerne med nye fra Frovin. Frovin er nemlig specialiseret i at producere nicheproduktet koblede vinduer, som måske ikke er så velkendt på det brede byggemarked, men som særligt egner sig til ældre og fredede bygninger.

Renoveret-nye-vinduer-og-døre(5).jpg

Bevaringsværdige bygninger

"Vi producerer såkaldte koblede vinduer, som er et produkt, man især bruger til fredede og bevaringsværdige bygninger som denne. Det er nemlig en moderne udgave af de traditionelle kittede sprossevinduer med et enkelt lag glas yderst og et forsatsvindue inderst, som man brugte for over hundrede år siden. Dengang var den inderste rude dog monteret på vindueskarmen, hvilket var en kende upraktisk, og derfor har vi i den moderne udgave sammenkoblet den yderste vinduesramme og den inderste forsatsramme. På den måde kan det åbnes og lukkes som et helt almindeligt vindue, mens det samtidig syner af det oprindelige håndværk", fortæller Frovins salgschef Peter Bechmann.

Vibeke1400x930

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver