København

Ingeniører og arkitekter skal levere hygge

1.jpg
En ny undersøgelse blandt 3.000 boligejere foretaget af Inwido viser, at hele 60 procent af danskerne finder det værdifuldt, hvis deres hjem blev indrettet mere hyggeligt. Derfor kan rådgivere i byggebranchen også med fordel lægge vægt på de blødere værdier i salgsarbejdet, lyder det fra en af Danmarks førende producenter af koblede vinduer Frovin Vinduer & Døre.

I 2017 er begrebet ’’hygge’’ blevet omtalt 51.533 gange i danske medier, mens det til sammenligning kun blev brugt 42.508 gange for fem år siden. Det er en stigning på 21,2 procent, og der er således ingen tvivl om, at hygge fylder mere og mere i danskernes hverdag.

Samtidig er det vellidte ord blandt andet sneget sig med i den berømte britiske ordbog Oxford English Dictonary og får også i højere grad indflydelse på byggebranchen. Det oplever man i hvert fald hos Frovin Vinduer & Døre, der bliver mødt med en øget forespørgsel på produkter, der understøtter hyggen i hjemmet.

Og meget tyder på, at der er noget om snakken. I en stor undersøgelse, hvor 3.000 nordeuropæiske boligejere er blevet adspurgt om deres vaner og forhold til boligindretningen, kommer det nemlig til udtryk, at 60 procent ser det værdifuldt, hvis deres hjem blev indrettet mere hyggeligt.  

- Vi oplever et marked, hvor danskerne har stor fokus på, at deres omgivelser skal være autentiske og hyggelige. Det gælder både i de private hjem, men også hos bygherrer i større projekter som eksempelvis boligforeninger, siger Frovins salgschef, Claus Haastrup, og fortsætter:

- Og selvom det måske ikke ligger lige til højrebenet for branchen at tænke i hygge, så kan det give stor værdi. Det gælder eksempelvis for arkitekter og ingeniører, der med fordel kan inddrage det i rådgivningen.

Når Claus Haastrup selv skal sælge sine døre og vinduer, lægger han således vægt på, hvordan design og funktioner kan understøtte hyggen.

- Noget af det, der er en barriere for hjemlig hygge, er eksempelvis trafikstøj fra gaden. Derfor er det helt oplagt at bruge denne funktion til at tydeliggør, hvordan vinduerne kan være med til at skabe et mere behageligt hjem. På samme måde kan det også være en fordel at fremhæve designet på Frovins produkter.

Frovin er nemlig specialiseret i at producere koblede dannebrogsvinduer med ægte sprosser, som særligt egner sig til ældre, charmerende og bevaringsværdige bygninger, hvor netop de bløde værdier spiller en væsentlig rolle, når der skal købes nye døre og vinduer.