Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

TV 2 vælger koblede vinduer fra Frovin til Kvægtorvet

Frovin står bag nye koblede vinduer til dele af kvægtorvet i Odense

Samspillet mellem moderne funktionalitet og respekt for den gamle, fine arkitektur fik TV 2 til at vælge Frovin som leverandør af koblede vinduer til dele af Kvægtorvet.

Det er ikke en hvilken som helst bygning i Odense, som netop har fået nye vinduer. Den gamle Restaurant Kvægtorvet i forlængelse med TV 2’s nyhedsstudie er blevet lavet om til små lejligheder for stationens overnattende medarbejdere. Fire lejligheder på øverste etage og tre på nederste.

I den forbindelse er også alle vinduerne blevet udskiftet. Her var kravet blandt andet, at de nye vinduer skulle leve op til moderne funktionskrav og være lydisolerende, så gadens støj ikke kunne forstyrre mediefolkene.

Vigtigst for TV 2 var dog, at vinduerne skulle spille godt sammen med bygningens arkitektoniske særpræg og historie. Således blev moderne plastikvinduer hurtigt fravalgt til fordel for koblede trævinduer.

Frovin formåede at koble funktionalitet og æstetik

Frovin blev valgt til opgaven, fordi vi netop er specialister i at kombinere moderne funktionskrav med respekt for æstetikken i bevaringsværdige bygninger. Et speciale, der nu også pryder Kvægtorvet.

"Det er kvalitetsvinduer, kan man se. Der er ingen knaster, og det er nøje udvalgt kernetræ", siger Klaus Brix.

Vinduesrammerne er skræddersyede til hver opgave. I forhold til Kvægtorvet er vinduesrammen lavet med den specielle bue og tykkere glas på grund af støjisoleringseffekten.

Fakta:

  • Kvægtorvet i Odense har fra 1911 og frem til 1987 fungeret som handelsbygning for kreaturhandlere.
  • Frovin har leveret til den del af bygningen, som tidligere husede Restaurant Kvægtorvet, men nu er lavet om til midlertidige boliger for TV 2’s ansatte.
  • Frovin har leveret koblede vinduer, som er en moderne version af de gamle, kittede sprossevinduer. Vinduesglassene er tykkere, da det reducerer støjen fra den trafikerede gade uden for Kvægtorvet.
Det er koblede vinduer, som er en moderne version af de gamle, kittede sprossevinduer med et enkelt lag glas yderst og et forsatsvindue inderst. Sprosserne er ægte og med originale kitfals, men samtidig er vinduerne mere betjeningsvenlige end de gammeldags. Key Account Manager hos Frovin, Niels Storm