< Forside

Sprossevinduer

Sprossede vinduer spiller en stor rolle i den klassiske danske arkitektur og byggestil. Traditionelt brugte man sprosser til at opdele vinduer i mindre ruder, da glas var dyrt, men i dag bruges sprosserne til at skabe et romantisk og charmerende udtryk til hjemmet.

Hos Frovin har vi stor erfaring med at producere vinduer, der passer til husets oprindelige stil.

Giv ekstra karakter til boligen ved at vælge et dannebrogsvindue med sprosser eller en sprosset facadedør. Udforsk vores udvalg af både vinduer og døre, der alle kan fås med sprosser.

Renovering-af-vinduer-og-døre(6).jpg

Sprosser

Kombiner klassisk æstetik med moderne produktion.

Få et gennemført traditionelt udtryk med vores 25 mm sprosser på koblede vinduer og døre. Hos Frovin monterer vi sprosserne på den yderste ramme, som består af et enkelt lag glas, hvilket sikrer et klassisk look. Vi kombinerer æstetik med funktionalitet ved at hæfte sprosserne med en smal kitfals, så kuldebroer minimeres og vinduet forbliver tæt.

Sprosserne er udført i rent træ, som giver et varmt udtryk, og matcher den oprindelige stil.

Poste

Få et helt traditionelt vindue.

Vinduer såsom dannebrogsvinduer, der har flere rammer i ét vindue, bliver ofte opdelt med poste. En post kan både være på højkant (lodpost) eller vandret (tværpost), og giver dannebrogsvinduet sin klassiske form.

Vores udvalg af koblede vinduer med poste kan nemt kombineres med sprosser, eftersom sprosserne monteres på den yderste rude.

Sprosse i koblede vinduer

Sprosse (1)

Vandret post i koblede vinduer

Transom Section Cut 1400X930

Snittegninger

Se snittegninger af sprosser og poste mv. her Snittegninger

Loading...