Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Frovins kvalitet

Alle Frovins vinduer og døre produceres i Danmark, i Nykøbing Mors, og er omhyggeligt udviklet og bearbejdet tro mod håndværksmæssige traditioner – efter mål og malet af erfarne og specialiserede medarbejdere.

Med udgangspunkt i det oprindelige vindue skaber vi koblede vinduer og døre, der fører facader tilbage til det oprindelige udtryk – med stor respekt for bygningens historie og arkitektur.

Koblede vinduer og døre i moderne udgave

Koblede vinduer og døre er en moderne version af de gamle kittede sprossevinduer, der har et enkelt lag glas yderst og et forsatsvindue inderst. Men hvor den inderste rude tidligere lidt upraktisk var monteret på vindueskarmen, sammenkobler Frovin den yderste vinduesramme og den inderste forsatsramme.

Resultatet er et smukt og funktionelt vindue, der åbnes og lukkes som et helt almindeligt vindue.

Skræddersyede løsninger til enhver bygning

Alle koblede vinduer og døre er individuelt tilpasset efter mål og stil, så de matcher bygningens oprindelige udtryk.

Elementerne leveres med et væld af farvemuligheder – gerne med forskellige farver indvendigt og udvendigt.

Læs mere om farver

Energimærke A som standard

Frovins koblede vindue – A-vinduet – opfylder de forventeligt strenge krav, der kan blive gældende for bygningsklasse 2020. U-værdien på A-vinduet er som noget helt unikt blot 0,94.

Ønsker du et ekstra isolerende vindue, kan du vælge AU-vinduet, der med en U-værdi på 0,82 er blandt de bedste koblede energivinduer i Europa.

Sprosser vinduer og døre

Koblede

Frovins koblede vinduer giver dig mulighed for at bibeholde det klassiske vindue med et-lags glas og smalle kitfalsede sprosser på den yderste ramme af det koblede vindue.

Termo

Termoelementer har flere muligheder, når det kommer til sprosser. De fås i tre størrelser – 25, 42 og 60 mm. De er såkaldte pålagte sprosser, hvor den inderste del er i træ og den yderste del i aluminium, så de er vedligeholdelsesfrie.

FSC®-certificeret kernetræ

Alle vores vinduer og døre produceres i Danmark, og vi anvender udelukkende FSC®-certificeret kernefyrretræ i højeste kvalitet.

Det kolde klima gør, at træerne gror langsomt, hvilket er årsagen til, at træet i Frovins vinduer og døre har en suveræn styrke og holdbarhed.

Alt træ er naturligvis FSC®-certificeret. Det er din garanti for, at tilvæksten af nye træer er større end hugsten.

Læs mere om FSC® og Frovins øvrige certificeringer

10 års garanti

Frovins vinduer er produceret på Nykøbing Mors og lavet af FSC-certificeret kernetræ af højeste kvalitet, der gør os i stand til at levere kvalitetsvinduer og -døre med lang holdbarhed og levetid. Derfor giver vi 10 års garanti på vores produkter. 

 Garantien gælder ikke kun vinduer og døre, men omfatter også kitning, herunder vores stærke specialkit i form af vedhæftning, rynkedannelse og krakelering, og glaskit.  

Læs mere om 10 års garanti her

Indfarvet specialkit

Frovins koblede vinduer fremstilles med original, smal kitfals, og derfor anvendes vinduerne ofte i bevaringsværdige bygninger, hvor der stilles særlige æstetiske krav til restaureringen.

Vores specialudviklede kit har en ekstrem lang holdbarhed. Derudover er sprosse-bredden designet, så kitningen hæfter optimalt. Det sikrer, at kittet ikke slipper, og at der ikke løber vand ind bag sprossen.

Det er blandt andet derfor, at vores 10 års garanti OGSÅ gælder kitningen.

Vi har udviklet vores specialkit, så det er indfarvet fra fabrikken - samt hærder ekstra hurtigt. Dette er en stor fordel i forhold til andre typer kit, hvor kittet er længere om at hærde, før du kan male det i samme farve som vinduet.

Vores koblede vinduer er kittet i hånden. Større produktioner kitter vi med vores prisvindende kit-robot, der er kodet efter menneskelige bevægelsesmønstre.

Læs mere om Kitning her

Glas med valgfrihed

Alle vores koblede vinduer bliver produceret med en enkelt rude i den yderste ramme. Du kan frit vælge mellem almindeligt 4 mm glas, 6 mm glas, råglas, buet glas m.v.

Det betyder, at du nemt kan skræddersy dit vindue, nøjagtigt som du ønsker – så det matcher og fremhæver facadens oprindelige arkitektoniske udtryk.

I den inderste ramme får du en termorude med lavenergi, der giver dig den mest energibesparende og støjreducerende løsning.

Læs mere om glas og ruder

Tilbehør

Med vores store udvalg af tilbehør kan du give din vinduesløsning et autentisk og originalt udtryk. I vores sortiment finder du elegante hjørnebånd, eksklusive hængsler med A-knop, klassiske anverfere, slanke ventiler og meget mere.

Tilbehør til vinduer

Snittegninger

Se snittegninger for koblede vinduer og døre her.

Snittegninger – Koblede vinduer og døre

Vejledning

Find vejledninger og informationer om vores produkter:

  • Monteringsvejledning
  • Brugervejledning
  • og meget mere

Se alle vejledninger her