< Forside

Frovin og bæredygtighed

For Frovin handler bæredygtighed om at udnytte de råvarer og ressourcer, vi har til rådighed bedst muligt - og på samme tid minimere energiforbrug og spild.

frovinproduktion-210_trae_red.jpg
  • Frovin vinduer og døre er dansk håndværk - produceret på Mors i Nordvestjylland
  • Vores vinduer og rammedøre er i ren FSC®-certificeret træ fra bæredygtige skovbrug
  • Træet er overfladebehandlet i henhold til det miljøvenlige 2-ØKO system
  • Overskudstræ benyttes til opvarmning af vores produktion samt biobrændsel
  • Vi anvender grøn strøm fra vedvarende, nordiske energikilder
  • Frovin er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan indgå i Svanemærket byggeri
  • EPD miljøvaredeklaration på vores produkter

Med nye energioptimerede vinduer fra Frovin reducerer du varmeforbruget i din bolig - og forbedrer dit indeklima.

FSC®

Frovin vinduer og døre er produceret af FSC®-mærket fyrretræ. På den måde sætter vi et positivt miljøaftryk ved aldrig at bruge mere træ, end skovene kan nå at genproducere. Og det er vigtigt, da alle vores koblede vinduer og døre er lavet af rent træ, som har den store fordel, at det er en fornyelig ressource.

Samtidig sikrer FSC omtanke for natur, dyr og mennesker i skovene. Ved at købe FSC-certificerede produkter passer du på naturen, og du imødekommer de fremtidige krav om bæredygtighed i byggeriet.

Læs mere om FSC
Fscsmqpov KPK Web

Indeklimamærket

Dansk Indeklima Mærkning er en frivillig mærkningsordning for produkter og materialer, der har dokumentation for påvirkningen af luftkvaliteten i indeklimaet.

Ved at vælge Indeklimamærkede produkter sikrer du dig, at produkterne ikke afgiver giftstoffer, men bidrager til det gode og sunde indeklima. Indeklimamærkede materialer er en naturlig del af et bæredygtigt byggeri, hvor en god indeluftkvalitet bidrager til den sociale bæredygtighed.

Certifikat for Dansk Indeklima Mærkning

LOGO DK

Svanemærket byggeri

FROVIN er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan indgå i Svanemærket byggeri.

EPD/Miljøvaredeklaration

En EPD (Environmental Product Declaration), på dansk en miljøvaredeklaration, dokumenterer en byggevares miljømæssige egenskaber.

Fra 1. januar 2023 er det et lovkrav, at man ved alt nybyggeri kan dokumentere bygningens samlede klimapåvirkning med en livscyklusvurdering (LCA).

For nybyggeri over 1.000 m2 er der et krav om en CO2 grænseværdi svarende til 12 kg/CO2/ækv/m2/år.

VinduesIndustrien har udgivet branchevaredeklarationer for vinduer, bl.a. 3 lags træ, som også indbefatter Frovins koblede vinduer.

Se EPD'en for et trævindue med 3-lags rude her

IMG E09784

Vi producerer i Danmark

Al vores produktion af vinduer og døre foregår i Danmark. Vores elforbrug i produktionen er grøn strøm fra vedvarende, nordiske energikilder.

Nærheden til vores kunder sikrer mindre transport, et effektivt leveringskoncept, ordnede og kontrollerede forhold samt danske arbejdspladser.

Frovin Kvalitetsvindue

Kvalitetsvinduer

Hos Frovin producerer vi koblede vinduer efter mål i høj kvalitet, som understøtter og fremhæver de håndværksmæssige traditioner og den klassiske arkitektur i ældre bygninger.

Se mere om vores kvalitetsvinduer her

Loading...