Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Bæredygtig tilgang

Byggeriet spiller en væsentlig rolle, når det gælder Danmarks samlede CO2-udslip. Derfor har vi hos Frovin truffet et bevidst valg om at producere bæredygtige vinduer og døre, som tager hensyn til mennesket og skåner miljøet mest muligt i hele værdikæden. Det vil sige, at processer og materialer er nøje udvalgte og gennemtænkte – lige fra træet bliver fældet til, vinduet sidder i bygningen.

Vi producerer i Danmark

Al vores produktion af vinduer og døre foregår i Danmark. Vores elforbrug i produktionen er vedvarende nordisk energi.

Nærheden til vores kunder sikrer mindre transport, et effektivt leveringskoncept, ordnede og kontrollerede forhold samt danske arbejdspladser.

 

Bæredygtigt materialevalg

Med fokus på fremtiden tager vi aktivt stilling til alle materialer, vi anvender, så vi kan sikre os en bæredygtig proces fra A til Å med minimalt brug af kemikalier og en stor genanvendelsesværdi. Faktisk kan hele 80-90 procent af samtlige materialer, der bliver brugt i vores produktion, genanvendes, og spildtræ bliver brugt til opvarmning af produktion og kontorer.

Samtidig er alle vores vinduer og døre produceret af FSC®-mærket nordeuropæisk træ. På den måde sætter vi et positivt miljøaftryk ved aldrig at bruge mere træ, end skovene kan nå at genproducere. Og det er vigtigt, da alle vores koblede vinduer og døre er lavet af rene træprodukter, som har den helt store fordel, at det er en fornyelig ressource. Her anvender vi kernefyrretræ, fordi det har en usædvanlig god holdbarhed, og vedligeholder man det korrekt, kan det holde i minimum 40-50 år. Processen skal dermed ikke gentages på ny allerede om ti år.

Selve glasset i vores vinduer og døre er med den ugiftige ædelgas argon i hulrummet, som udvindes direkte fra atmosfæren og er naturens mest almindelige ædelgas. Selvom argon kun udgør 0,1 procent af et Frovin-vindue, er det dog med stoffets gode isolerende egenskab med til at sikre et minimalt varmetab fra vinduerne.

Indeklimamærket er dokumentation for, at Frovins produkter ikke afgiver giftstoffer til indeluften i boligen.

Læs mere om FSC og Indeklimamærket 

Vi minimerer energiudslip og optimerer indeklima

Dårligt isolerede huse betyder ikke alene en høj varmeregning, men også et stort samlet CO2-udslip. Derfor producerer vi vores vinduer og døre, så de lever op til energimærke A som standard for at energioptimere mest muligt. Faktisk har alle vores produkter en så lav U-værdi, at vi placerer os blandt Europas bedste, når det gælder koblede energivinduer og -døre. Og sammen med en høj G-værdi, som sikrer, at solvarmen bliver lukket ind gennem vinduet, bidrager vinduerne positivt til en mindre varmeregning.

Derudover er vores vinduer med til at løfte indeklimaet i de danske hjem markant – både når det gælder det termiske-, akustiske- og atmosfæriske indeklima. De kan nemlig både øge komforten med mindre træk og kuldenedfald, dæmpe støjniveauet med op mod 47 dB og forbedre luftkvaliteten væsentligt med friskluftsventiler.

Ydermere er Indeklimamærket din sikkerhed for, at vores produkter ikke afgiver giftstoffer, men bidrager til et sundt indeklima.

Vi skaber bæredygtighed i arkitekturen


Også arkitektonisk er vi med til at skabe bæredygtige løsninger. Her er vi specialister i løsninger til bevaringsværdige bygninger, som på den ene side bør leve op til moderne energikrav og komfort, men som samtidig skal renoveres med respekt for den æstetik, som bygningen er født med. På den måde sikrer vi, at levetiden på vinduerne også udtryksmæssigt bliver lang.