< Forside

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af overfladebehandlingen på døre og vinduer bør finde sted, når overfladen på de nederste dele på syd- og vestvendte elementer viser tegn på nedbrydning. Der kan anvendes alkyd- eller akrylbaserede produkter. Da der er mange malingsprodukter til vedligeholdelse på markedet, anbefaler Frovin, at man hos farvehandleren beder om et anerkendt produkt.

Det er naturligvis vigtigt, at man følger producentens anvisninger. Hav altid en ren klud og en plastikpose ved hånden. Kluden bruges til at aftørre evt. fejlstrøg og dryp fra penslen, mens plastposen bruges til indpakning af penslen ved korte afbrydelser.

Hårdttræsbundtrin vedligeholdes med Hårdttræsolie med fungicid, beregnet til udvendig brug (hindrer angreb af skimmelsvamp).

Frovindoereogvinduer
Frovinproduktion 146 (1)

Vær opmærksom på følgende

Alle flader skal være tørre og frie for snavs og støv, inden arbejdet påbegyndes.

Tætningslister og bevægelige dele i hængsler og lukkebeslag må ikke males over.

Garantimærket må ikke males over.

Der males lettest til kant, når man anvender afdækningstape.

Oplukkelige rammer må ikke lukkes, før behandlingen er helt tør.

Sådan smører og justerer du dine koblede vinduer, så de holder i mange år

Rengøring

Sådan rengør du dine nye vinduer og døre fra Frovin

Den første rengøring efter afslutning af byggeriet eller renoveringen bør altid ske med rigeligt vand.

Vinduespudsningen udføres lettest med en klud eller børste og skraber. Vask ruden af med lunkent vand tilsat et mildere rengøringsmiddel. Kanter og de nederste flader tørres af med en tør klud. Den udvendige rengøring bør også omfatte karm og ramme.

Hvis glasfladerne er meget små, eller hvis du ikke har mulighed for at bruge rigeligt med vand, så kan glasset rengøres med et traditionelt vinduespudsningsmiddel, mens karm og ramme aftørres med en klud vredet op i vand tilsat rengøringsmiddel.

Rudemærkater på nye ruder kan nemt fjernes ved at opløse dem i vand. Eventuelle limrester kan opløses med rensebenzin eller keramikrens.

Harpiks og knaster

Harpiks er naturens helt egen beskyttelse

Harpiksen er imprægnerende, da de næsten æteriske olier virker som svampegift, medens selve harpiksen yder fysisk beskyttelse ved at forhøje cellevæggenes mekaniske modstandsevne mod nedbrydning af svampene.

Når temperaturen stiger og varmen trænger ind i træet, bliver harpiksen tyndtflydende. Derfor kan det ikke undgåes, at med selv den bedste overfladebehandling kan der dannes harpiksknopper under malingen - især omkring knaster.

Får dråberne lov at sidde så længe på overfladen, så de krystalliserer, kan de fjernes ved afbørstning eller let afslibning.

En knast er grenens rod i stammen. Når træet vokser, dør de underste grene og efterlades som en knast i veddet. En knast er således grenens rod, der er omvokset i stammen. I stammens inderste og nederste del er der flest knaster.

Knaster er både hårde og vejrbestandige. I f.eks. ældre slidte gulve ser man, at knasten er den del af træet, der bedst modstår slid. Både harpiks og knaster er derfor en naturlig del af et godt naturprodukt.

Frovin Garanti 255X255

10 års garanti

Frovins vinduer er produceret på Nykøbing Mors og lavet af kernetræ i højeste kvalitet, der gør os i stand til at levere kvalitetsvinduer og -døre med lang holdbarhed og levetid. Derfor giver vi 10 års garanti på vores produkter. 

Garantien gælder ikke kun vinduer og døre, men omfatter også vores stærke specialkit.  

Læs mere om 10 års garanti her

Loading...