Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Dæmp støjen med klassiske og lydisolerende vinduer

Støj er ikke blot forstyrrende, men også skadeligt for helbred og sundhed. Nye koblede vinduer fra Frovin giver en bedre isolering og reducerer støjen – uden at gå på kompromis med den oprindelige arkitektur.

Særligt i ældre bygninger kan støj virke fremtrædende. Støj fra trafik, industri eller liv i gaden. Men støj kan ikke kun virke generende. Undersøgelser fra WHO og Kræftens Bekæmpelse viser, at støj kan give gener som søvnproblemer, hovedpine, forhøjet blodtryk og øget risiko for diabetes, hjertesygdomme og lymfekræft. Hos børn kan det sågar give koncentrationsbesvær og påvirke indlæringsevnen.

Det er koblede vinduer fra Frovin en løsning på. Det lyddæmpende vindue består af et udvendigt og et indvendigt vindue med hver sin ramme. Rammerne er koblet sammen, så vinduet kan åbnes som et helt almindeligt vindue. De har lydisolerende glas, der sænker lyden med op til 36 dB og på den måde bidrager til en bedre isolering og et mere afslappende indeklima. Det skaber også øget komfort og velvære på grund af mindre kuldestråling og -nedfald.

Lydisolerende vinduer fra Frovin fås i forskellige typer, så det er muligt at vælge dem, der komplimenterer og fremhæver den oprindelige stil bedst. For vores vinduer er skabt med respekt for historien. Tro mod traditionen.

Koblede vinduer til stor forskel

Opfattelsen af, hvornår lyd bliver til støj, er individuel. Det typiske støjniveau for en gade i et beboelsesområde er 60-65 decibel. Med Frovins lyddæmpende vinduer kan støjniveauet reduceres helt ned til 30 decibel, hvilket svarer til lav tale eller hvisken.

 

Sådan måles lyd og støj

Det er ikke al lyd, der karakteriseres som støj. Støj er, når lyd bliver generende. Støj måles i decibel (dB), hvor 0 dB er den svageste lyd, der kan høres, mens 120-130 dB er smertegrænsen med risiko for høreskader.

En reducering på 8-10 dB vil høres som en halvering af lyden. Det betyder, at selv en mindre ændring på 3-4 dB kan høres. Derfor vil lydisolerende koblede vinduer fra Frovin gøre en mærkbar forskel i støjniveauet og har på den måde meget at sige for både livskvalitet, helbred og sundhed.

Miljøstyrelsen har sat en grænseværdi på 33 dB målt inde i boligen med lukkede vinduer.

Læs mere om støj på miljø- og fødevareministeriets hjemmeside 

Lydtest af koblede vinduer sikrer høj kvalitet

Det er vigtigt for os, at vores kunder får størst værdi for pengene. Derfor har vi testet vores forskellige lyddæmpende vinduer for at finde frem til de bedste løsninger. Testene har fundet sted på DELTA’s lydlaboratorie i Aarhus.

Testene af lydmålinger er blevet foretaget på Frovins koblede dannebrogsvinduer med 1+2 og 2-fag i størrelsen 1230x1480 mm. Værdierne er målt i laboratoriet med vinduerne monteret i muren.

Læs mere om testen her

Få kompetent rådgivning

Hos Frovin har vi i mere end 40 år produceret kvalitetsvinduer og -døre, der understøtter den oprindelige arkitektur. Med respekt for historien, traditionerne og det gode håndværk.

Har du spørgsmål, brug for rådgivning til valg af lydisolerende vinduer eller udvikling af den helt rigtige løsning, er du velkommen til at kontakte os. Så finder vi sammen den rigtige løsning for dig.

Gå til rådgivning