Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Dæmp støjen med koblede vinduer

Frovins koblede vinduer kan sænke lyden med 43dB*

Vejstøj er medvirkende til at flere hundrede danskere dør for tidligt, hvert år, ifølge den nationale Vejstøjsstrategi.

Verdenssundhedsorganisationen WHO samt en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse har bekræftet, at støj-belastning kan give gener som bl.a. søvnproblemer, hovedpine, forhøjet blodtryk samt øget risiko for diabetes, hjertesygdomme og lymfekræft.

Hos børn kan det give problemer med indlærings-evnen og koncentrations besvær.

Frovins koblede vinduer og døre kan gøre rigtig meget for at dæmpe støj niveauet i din bolig. Samtidig får du en bedre varmeisolering samt øget komfort og velvære på grund af mindre kulde-stråling og -nedfald.

*Koblet vindue med indvendig forsatsramme.

Koblede vinduer og støj

60-65 dB er det typiske støjniveau for en gade i et beboelsesområde. Med Frovins lyddæmpende vinduer kan det sænkes med 36dB til en dB på ca. 30 - hvilket svarer til en hvisken/lav tale.

 

Støj er når lyd bliver generende

Støj måles i decibel (dB), som er en international skala til måling af lyd. Det er sådan med decibel, at hver gang lyden reduceres med 8-10 dB, vil man hører det som en halvering af lyden. Det betyder at selv en mindre ændring på 3-4 dB kan høres.

Det er forskelligt fra person til person, hvornår en lyd bliver generende, men udfra nogle forskellige gennemsnit, har Miljøstyrelsen sat en grænseværdi på 33 dB målt inde i boligen med lukkede vinduer og døre.

Læs mere om støj på miljø- og fødevareministeriets hjemmeside 

Lydtest af Frovins koblede vinduer

På DELTA´s lydlaboratorie i Århus har vi fået lydtestet en række forskellige vinduesopbygninger for at finde frem til de løsninger, der giver vores kunder størst værdi for pengene

Alle lydmålinger er foretaget på FROVINs koblede dannebrogsvinduer 1+2 og 2-fags vinduer i elementstørrelsen 1230*1480 mm og værdierne er målt i laboratorie, med vinduerne monteret i muren.

Læs mere om testen her

Få rådgivning

Har du spørgsmål og brug for rådgivning omkring valg af produkt eller udvikling af den helt rigtige løsning? Det er vores kerneydelse hos Frovin. Så kontakt os endelig for en nærmere dialog.

Gå til rådgivning