< Referencer

AB Jagtvej

Koblede vinduer og døre vidner om Jagtvejs mindre kendte historie. Den ikoniske vej, som de fleste nok forbinder med Ungdomshuset, er i dag et travlt og mangfoldigt sted, der rummer både kollegier for unge, plejehjem for ældre og andelsboligforeninger med beboere i alle aldre.

Renovering-nye-vinduer-og-døre(8).jpg

Én af andelsboligforeningerne er A/B Jagtvej, der netop har gennemgået en omfattende renovering, hvor bygningens vinduer og døre er blevet udskiftet. Det er Frovin, der har stået for at levere i alt 153 vinduer og døre til projektet. Vinduerne er de særlige koblede vinduer med et enkelt lag glas yderst og et forsatsvindue inderst, som ofte blev anvendt i mange herskabsejendomme i 1800- og 1900-tallet, og som nu skal bidrage til at bevare bygningens oprindelige udtryk.

For at sikre en gennemgående stil har Frovin også leveret døre til renoveringsprojektet. Her er der både leveret to opgangsdøre i massivt egetræ og messing samt to døre, som fører ud til gården. For at passe perfekt til vinduerne og bygningen som helhed er terrassedørene til gården blevet specialfremstillet af Frovins specialafdeling. De har således fået ekstra smalle rammer med 71 millimeter i siderne og 94 millimeter i top og bund, og dén specialløsning viste sig at være afgørende for, at Frovin blev valgt til projektet:

Renovering-nye-vinduer-og-døre(7).jpg

- Sædvanligvis har koblede døre en bredere profil på 110 millimeter i alle sider, men i dette tilfælde ønskede bygherren en slankere profil, som i højere grad matcher vinduerne og deres udtryk. Her var det i udbuddet helt afgørende for bygherren at finde en vinduesproducent, der kunne levere en samlet løsning – både med de koblede vinduer og de specialfremstillede døre, som passer til vinduernes smalle og elegante stil, så der bliver en flot rød tråd i bygningens færdige udtryk, fortæller salgschef Peter Bechmann og tilføjer:

- Faktisk ser vi i stigende grad et behov for individuelle løsninger, og i flere tilfælde er det enkelte specialelementer, der i sidste ende afgør, om vi bliver valgt til opgaven. Hos Frovin har vi derfor valgt at opprioritere de skræddersyede løsninger med en større specialafdeling, der har de ekstraordinære håndværksmæssige kompetencer, så vi på den måde er konkurrencedygtige på endnu flere typer opgaver, slutter Peter Bechmann.

Fakta

Bygherre: A/B Jagvej
Entreprenør: Mogens V. Zeltner a/s
Rådgiver: Byens Tegnestue ApS
Vindues- og dørleverandør: Frovin Vinduer & Døre

Jan Saabye 500X500

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver