< Referencer

Minimalt vedligehold giver nye vinduer efter ni år

Nye vinduer er ofte en stor investering, og derfor er det vigtigt, at de holder i mange år. Her giver trævinduer nogle særlige fordele, da de dels syner nye, hver gang de bliver malet, dels giver mulighed for farveskift og dels er en bæredygtig løsning. Derfor faldt valget også på koblede trævinduer fra Frovin, da der skulle findes en vinduesløsning til en større boligkarre på Amagerfælledvej i København.

Renovering Af Nye Koblede Vinder Og Dør

Samrådets Boligselskab, som blev stiftet i 1927 under Dronning Louises Stiftelse, ejer og administrerer i dag fem udlejningsejendomme, herunder en større boligkarre på Amagerfælledvej i København. Den store bygning på seks etager og syv opgange blev opført tilbage i 1928, men gennemgik i 2010 en omfattende renovering.

Som led i renoveringsprocessen blev ejendommens 1.100 ældre vinduer skiftet ud med spritnye, koblede trævinduer, der blev leveret af Frovin. Valget faldt på koblede trævinduer, da det er en langtidsholdbar løsning, der samtidig er med til at bevare bygningens oprindelige udtryk:

"Trævinduer er et oplagt valg, da de kan holde i 50-100 år, hvis man passer på dem. Frovin er ligeledes et oplagt valg som leverandør, da de udover at levere vinduer i træ også har specialiseret sig i at producere løsninger med respekt for historien, der samtidig lever op til nutidens krav i forhold til eksempelvis isolering og støjreduktion", siger partner og bygningskonstruktør hos Bang & Beenfeldt A/S, Claes Bohn-Willeberg

Renovering Af Nye Koblede Vinder Og Døre(1)

Maling får dem til at fremstå nye

I dag – efter snart ti års brug – har Bang & Beenfeldt A/S nemlig renoveret samtlige vinduer for at optimere deres levetid. Det har ifølge Claes Bohn-Willeberg krævet en minimal indsats at opfriske de mange vinduer, der nu fremstår som nye:

"Vi har slebet vinduerne ned, givet dem grunder og efterfølgende malet dem igen. Det har givet vinduerne et friskt pust, og faktisk ligner de til forveksling spritnye vinduer igen. Det er således et godt eksempel på fordelene ved trævinduer. Her kan du nemlig for en begrænset indsats få næsten nye vinduer hvert sjette til tiende år, når de skal males – og så er det ovenikøbet godt for miljøet, fortæller han."

Renovering Af Nye Koblede Vinder(6)

En æstetisk vinduesløsning

Udover at vinduerne løbende kan få et nyt udtryk, giver de også mulighed for at lege med farvevalget på en helt anden måde end eksempelvis træ/alu-vinduer, som derimod risikerer at få en falmende mat overflade, lyder det fra salgschef hos Frovin Vinduer & Døre, Peter Bechmann:

"Når vinduerne skal males, får man en oplagt mulighed for at lege med bygningens facade og foretage farveskift, hvis man trænger til et helt andet udtryk. Samtidig er det også et oplagt valg, når man fokuserer på bæredygtighed, som i dag kan være mange ting – blandt andet dét at vælge et naturligt materiale som eksempelvis vinduer af kernefyrretræ med genplantningsgaranti", fortæller han og fortsætter:

"Koblede vinduer i træ er desuden med deres klassiske udtryk generelt set en rigtig god, æstetisk løsning i ældre ejendomme som den på Amagerfælledvej, hvor man ønsker at bevare det oprindelige. Koblede trævinduer var nemlig en udbredt vinduesløsning fra 1800-tallet til midten af 1900-tallet, hvor en stor del af de bygninger, vi har i dag, blev opført."

Fem fordele ved trævinduer:

  • Lang levetid
  • Bæredygtigt materiale
  • Kan let syne af nye
  • Giver mulighed for farveskift
  • Rådner og forgår ikke
Jan Saabye 500X500

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver

Loading...