< Referencer

Vinduer med respekt for miljøet

Da boligforeningen AB Søpassagen skulle renoveres, faldt valget på Frovins koblede vinduer. De kunne leve op til boligforeningens ambitiøse målsætning om at blive Danmarks første CO2-Neutrale boligforening, mens vinduerne samtidig var af bæredygtigt materiale.
Renovering-nye-vinduer-og-døre(12).jpg

Der blev igangsat mange forskellige energibesparende indsatsområder, da AB Søpassagen besluttede sig for at blive Danmarks første CO2-neutrale andelsboligforening. Her stod Frovin Vinduer & Døre for et af de helt store renoveringsprojekter, som indebar at skifte de mange utætte to-lags vinduer ud.

"Vi havde et ret stort varmetab og måtte opkøbe CO2-kvoter for at leve op til vores ambitioner om at være CO2-neutrale. Derfor havde vi behov for en ny og mere energirigtig vinduesløsning" siger Mikkel Georg Schultz fra AB Søpassagen.

De gamle, nedslidte vinduer blev derfor erstattet med Frovins koblede vinduer, som kunne reducere bygningens energiforbrug og således også mindske CO2-udslippet markant.

"Fordelen ved A-mærkede vinduer er, at mængden af energi, der slipper ud gennem vinduet, er minimalt. Det betyder dels en stor varmebesparelse og dels et væsentligt reduceret CO2-udslip." forklarer Frovins salgschef, Peter Bechmann.

Renovering-nye-vinduer-og-døre(16).jpg

Vinduesskift med god samvittighed

Men det er ikke kun reduceringen i CO2-udslippet, der viser respekt for miljøet. Produktionen af de koblede vinduer og materialet, som de er lavet af, spiller også i høj grad en rolle.

"Fordelen ved koblede vinduer er, at 70 procent består af træ. Træ er et ”rent” produkt, i modsætning til eksempelvis plastik og aluminium, og kræver således væsentlig mindre energi og ressourcer at producere. I termoruderne er der brugt den mindre miljøbelastende argon gas for optimal energiperformance." forklarer Claus Haastrup og fortsætter:

"Samtidig er vores maling baseret på vand med minimal anvendelse af opløsningsmidler, hvilket faktisk er det eneste kemi, der er tilført de koblede vinduer. Vinduerne kræver derfor heller ikke meget kemi at vedligeholde udover lidt olie i ny og næ, og de belaster således heller ikke miljøet på sigt."

De koblede trævinduer bliver også produceret ud fra en bæredygtig cyklus, der passer på verdens skove. Frovin vælger nemlig kun kernefyrretræ, der har genplantningsgaranti. Træ giver derfor et positivt CO2-aftryk, både når træerne gror, og når træerne lever videre som byggematerialer. En kubikmeter træ har efter forarbejdning et CO2-regnskab på minus to tons, og det er derfor et meget miljøskånsomt materiale.

Renovering Nye Vinduer Og Doere 4

Matche det oprindelige udtryk

Et af de sidste krav til AB Søpassagens nye vinduer var, at vinduernes visuelle udtryk skulle ligge så tæt op ad de oprindelige vinduer som muligt, så boligforeningens originale udtryk blev bevaret. Og da der blev indhentet tilbud fra en række forskellige vinduesproducenter, faldt valget på Frovins koblede vinduer i kernefyrretræ med 3-lags glas, da de stort set var en tro kopi af bygningens oprindelige vinduer.

"Frovin har leveret en løsning, der forener vores forskellige krav i ét vindue – både i forhold til energi, indeklima og udseende. Gennemførte detaljer som hjørnebeslag og ægte sprosser gør, at de nye vinduer ligner de gamle til forveksling." Mikkel Georg Schultz, AB Søpassage

Vibeke1400x930

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver

Loading...