< Referencer
Mørtelfuger med hestehår og smukke, koblede vinduer fra Frovin:

Klassisk boligkarré på Vesterbro ført tilbage til oprindelig stil

Et stort ønske om at føre én af Vesterbros karakteristiske andelsboligforeninger, AB Erik Ejegod, tilbage til dens originale og klassiske udtryk er gået i opfyldelse efter en gennemgribende renovering. Her står facade, vinduer og altandøre nu knivskarpt med blandt andet koblede vinduer omgivet af mørtelfuger med hestehår, som understreger stolte håndværkstraditioner.

I et smørhul på Vesterbro mellem Sønder Boulevard og Ingerslevsgade ligger andelsboligforeningen AB Erik Ejegod, der er opført i 1927, og som netop har fået et gevaldigt ansigtsløft. Med små 100 år på bagen var det på tide med en gennemgribende renovering af facaden på den klassiske boligkarré, der også omkranses af Knud Lavards Gade og Erik Ejegods Gade, og som rummer i alt 169 boliger. Renoveringsprocessen har været styret af foreningens ønske om at føre bygningerne tilbage til deres oprindelige udtryk, blandt andet med koblede vinduer fra Frovin, forklarer Simon Schack fra Peter Jahn & Partnere, som har været rådgiver på projektet:

G5A1764

- Bygningen har gennemgået flere renoveringer tidligere, blandt andet med termovinduer fra starten af 1990’erne, som efterhånden havde aftjent deres værnepligt. Det var et stort ønske at prioritere det oprindelige udtryk og bygningernes klassiske stil i denne renovering, og valget faldt derfor på Frovins koblede vinduer i træ mod gaden omgivet af klassiske mørtelfuger med hestehår, som man gjorde i gamle dage, og som understreger den originale stil.

AB Erik Ejegod Før Vinduesskift1.1

Termovindue før udskiftning

AB Erik Ejegod Efter Vinduesskift1.1

Koblet vindue efter udskiftning

G5A1770

Koblet vindue med klassiske detaljer og mørtelfuge

Frovin Street på Vesterbro
Foruden det æstetiske udtryk, som har været prioriteret højt i renoveringen af AB Erik Ejegod, har støjreduktion også været i fokus i kraft af andelsboligforeningens beliggenhed på Vesterbro med både biltrafik og jernbaner tæt på. Begge dele har været drøftet siden den første dialog for godt to år siden, som har været et stærkt udgangspunkt for samarbejdet og det afsluttende resultat, siger Jan Saabye, salgsleder hos Frovin Vinduer & Døre:

- Projektet for AB Erik Ejegod har været en helt oplagt opgave for os, da vi har et stort bagkatalog af københavnske boligforeninger, som er blevet ført tilbage til den oprindelige stil med elementer fra Frovin. Alene inden for en radius af 800 meter har vi leveret et godt stykke over 3.000 elementer i alt til tre store boligkarréer – man kan næsten snakke om en decideret Frovin Street, siger han og fortsætter:

- Ligesom ved øvrige projekter har vi også ved dette haft en tidlig dialog med både bygherre og rådgiver. Det er ganske enkelt afgørende for et godt resultat, som i dette tilfælde blandt andet omfatter smukke detaljer som hvide hjørnebåndsbeslag og hængsler leveret med berlinerknop, der tilsammen understreger det oprindelige udtryk i de koblede vinduer.

G5A1786
G5A1700
G5A1734

Frovin har leveret i alt 829 elementer til AB Erik Ejegod. Foruden de koblede vinduer i træ med klassisk mørtelfuge ud mod gaden har vi også leveret træ-/alu-vinduer ud mod gården. Hovedstadens Bygningsentreprise har været entreprenør på projektet og glæder sig ligeledes over det færdige resultat:

- Bygningerne står knivskarpe efter renoveringen, blandt andet med nye fuger i murværket og selvfølgelig udskiftningen af vinduer og døre. Der har været et rigtig fint samarbejde mellem alle fire parter i form af bygherre, rådgiver, leverandør og entreprenør, og vi ser allerede nu frem til kommende fælles projekter, siger Pelle Christensen, entreprisechef fra Hovedstadens Bygningsentreprise.

Jan Saabye 1400X930

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver

Loading...