< Referencer

Folkehjem

renovering-nye-vinduer-og-døre3.jpg

Siden 1900 har Folkehjem været en sønderjysk kulturinstitution og dannet rammerne for centrale begivenheder i landsdelens historie. Da den fredede bygning skulle renoveres, blev Frovin bedt om at specialproducere koblede vinduer, der kunne understøtte det oprindelige, klassiske udtryk.

Opgaven med at levere nye vinduer til Folkehjem omfattede både små, store, sammensatte og rundede vinduespartier. Alle vinduer er koblede vinduer med ægte kittede sprosser – specialproduceret i kernefyrretræ med respekt for gamle håndværksmæssige traditioner.

renovering-nye-vinduer-og-døre5.jpg

Udtjente vinduer måtte erstattes med tilsvarende

Da det historiske Folkehjem i Aabenraa stod foran en omfattende renovering, fik Arkitekttegnestuen Aabenraa blandt andet til opgave at sikre, at renoveringsarbejdet blev gennemført med respekt for den fredede bygnings oprindelige arkitektur.

Som bygherres rådgiver havde Arkitekttegnestuen derfor ansvaret for at finde en vinduesleverandør, som kunne specialproducere nye vinduer, der matcher og understøtter bygningens oprindelige facadeudtryk. Efter endt tilbudsrunde faldt valget på Frovin.

Ejendommen er fredet, og de nye vinduer skulle nøje svare til bygningens oprindelige vinduer. Det var vigtigt, at vinduerne kunne leve op til nutidens krav omkring isoleringsevne. Valgte gik på Frovin, da de har store erfaring med bevaringsværdige bygninger. Anders Paullin, Arkitekt Arkitektstuen Aabenraa
Renovering Nye Vinduer Og Doere9

Moderne vinduer tro mod klassiske dyder

Vinduerne er håndmalet og med 25 mm sprosser. Vinduerne er monteret med indfræsede hængsler og indfarvede hjørnebånd, der understøtter det oprindelige udtryk.

Resultatet er en strålende flot facade – der forener datidens æstetiske kvaliteter med nutidens funktionalitet. De nye koblede vinduer bidrager med en helt unik isoleringsevne og er lette både at vedligeholde og rengøre. Som sidegevinst har de nye vinduer en effektiv støjdæmpende funktion.

"Vi og bygherren er yderst tilfredse med det endelige resultat, der har forskønnet facaden – vel at mærke med stor respekt for den klassiske arkitektur. Samtidig er de nye vinduer med til at sænke det samlede energiforbrug, ligesom Folkehjem slipper for store ressourcer til vedligeholdelse mange år ud i fremtiden" - Anders Paullin, Arkitekt Arkitektstuen Aabenraa

Fakta

Bygherre: Folkehjem Aabenraa
Arkitekt: Arkitekttegnestuen Aarbenraa ApS
Udførende: Brødrene Meyernburg Byggeforretning A/S
Vinduestype: Koblet 1+2

Jan Saabye 500X500

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver

Loading...