< Referencer

Stort renoveringsprojekt afsluttet:

Nu fremstår københavnsk ejendoms arkitektur smukt som i 1900-tallet

På Vesterbro i København har Boligforeningen AAB netop afsluttet renoveringen af en ældre rødstensejendom fra 1918. I den forbindelse er alle ejendommens i alt 1.000 vinduer blevet udskiftet med koblede vinduer fra Frovin Vinduer & Døre, og det har ført arkitekturen tilbage til bygningens oprindelige udtryk.

På det pulserende Vesterbro i København, omgivet af cafeer, svømmehal og Enghaveparken, ligger Vesterfælledvej, hvor klassiske rødstensejendomme pryder bybilledet. En af disse er en ældre boligejendom fra 1918, der netop har gennemgået en større renovering, hvor alle bygningens 1.000 vinduer er blevet udskiftet. Vi har i den sammenhæng leveret de mange koblede vinduer, som nu har ført arkitekturen tilbage til det oprindelige udtryk.

- Renoveringen af boligejendommen på Vesterfælledvej har været et stort og spændende projekt, hvor der fra både bygherrers og arkitektens side har været et stort fokus på at tage hensyn til bygningens oprindelige arkitektur. Vores koblede vinduer er netop udviklet med formålet om at kunne bevare klassiske bygningers udseende og æstetiske udtryk og har derfor været et godt match til en gammel charmerende bygning som denne, siger salgschef i Frovin, Peter Bechmann.

G5A9630
G5A9573

Ejendommen, der er opført som en boligkarré, er i dag ejet af Boligforeningen AAB og byder på i alt 156 lejemål. Det er Hovedstadens Bygningsentreprise, der har stået for renoveringen af lejemålene, og hos det københavnske entreprenørfirma ser man tilbage på et tilfredsstillende samarbejde.

- Vi har tidligere samarbejdet med Frovin om lignende projekter, hvor vi har haft gode forløb og resultater, og nu kan vi med afslutningen af renoveringsprojektet på Vesterfælledvej tilføje endnu et til samlingen. Vi er godt tilfredse med resultatet og glæder os over, at beboerne nu får nye velisolerede vinduer, der holder varmeregningen nede og samtidig passer til bygningens klassiske stil, siger Jesper Witt, der er marketings- og kommunikationschef hos Hovedstadens Bygningsentreprise.

Videreformidler historien

Det var Pålsson Arkitekter, der tilbage i maj 2021 fik til opgave at bringe ejendommens arkitektur tilbage til det oprindelige udtryk, så bygningen i højere grad videreformidler historien fra starten af 1900-tallet. De nye hvidsprossede vinduer har i den forbindelse spillet en afgørende rolle for, at det har kunnet lade sig gøre, lyder det fra det københavnske arkitektfirma:

- I 1983 gennemgik bygningen en større renovering, hvor alle vinduer blev udskiftet med termovinduer, som kun i mindre grad tog højde for det æstetiske udtryk. Vi har derfor nu udskiftet alle vinduer med Frovins koblede vinduer med traditionelle kitfalse, som er så tæt på et vindue fra opførelsestidspunktet som muligt, og som udover at give et større lysindfald også er helt i tråd med den oprindelige arkitektoniske stil, siger Andreas Krøigaard, projektleder hos Pålsson Arkitekter, og fortsætter:

- Oprindeligt var der buede murede stik over flere af vinduerne i gadeniveau, som nogle steder var blevet muret til i forbindelse med en tidligere renovering. Dem har vi nu rekonstrueret, så vinduerne igen har en flot runding øverst, der skaber et flot samspil med det koblede udtryk. Alt i alt er vi rigtig tilfredse med renoveringen, som i høj grad har forbedret ejendommens helhedsindtryk i overensstemmelse med det æstetiske og arkitektoniske udtryk fra opførselstidspunktet.  

G5A9612

Foruden de koblede vinduer har Frovin desuden leveret facadedøre og 16 koblede franske altandøre med buede overstykker, der harmonerer med vinduerne. Samtidig er facaden blevet renoveret, hvor murværk og fuger er repareret og vedligeholdt.

Jan Saabye 1400X930

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver

Loading...