< Referencer

Strandhotellet i Blokhus

Til det splinternye strandhotel i Blokhus blev der stillet store krav til arkitekturen. Byggeriet skulle nemlig både have fordelene ved at være nyt og samtidig frembringe den klassiske, traditionelle badehotelstemning. Derfor blev gamle bygge- og håndværksteknikker taget i brug, og Frovins koblede vinduer blev valgt til opgaven for at fuldende det autentiske udseende. 

Renovering-nye-vinduer-og-døre(23).jpg

Strandhotellet, der stod færdigt i 2017, indeholder blandt andet restaurant, pool/wellnessområde og 38 værelser med egen altan eller terrasse.

Her kan gæsterne se frem til et ophold i klassisk badehotelstil – ligesom man kender det fra den populære tv-serie ’’Badehotellet’’ på TV2. For selvom hotellet er splinternyt, er der med rådgivning fra både scenograf Jette Lehmann, som er arkitekten bag ’’Badehotellet’’, og arkitektfirmaet UBN Arkitekter lagt vægt på, at alt fra gulve og vægge til farver og interiør understøtter den traditionelle badehotelsstemning.

"Badehoteller blev typisk bygget i sidste halvdel af 1800-tallet, og derfor er kendetegnet for dem i dag også en gammel, romantisk stil. Ægteparret Marie Louise og Steffen Ebdrup fra Aarhus, som er bygherrer på projektet, har haft klare ambitioner om, at Strandhotellet Blokhus skal opføres med referencer tilbage til de gamle badehoteller, som vi kender dem", fortæller Peter Brix fra UBN Arkitekter, der er rådgiver på projektet, og fortsætter:

"Derfor er der blandt andet valgt både møbler, farver, byggeteknikker og -materialer, der normalt ikke vælges til nybyggeri. Væggene er tapetseret med 18 forskellige tapeter i forskellige farver og mønstre, lamperne er med gamle glødetråde, mens der er valgt mosaik til swimmingpoolen. Samtidig er der åben pejs, træpaneler på væggene og værelsesgulve i fyrretræ."

Renovering-nye-vinduer-og-døre(2).jpg

Kitfalsede trævinduer

Hele opbygningen af hotellet er således inspireret af de ældre, klassiske badehoteller, som for 100 år tilbage henvendte sig mest til det finere borgerskab. Det gælder også Strandhotellet Blokhus’ vinduer, der ligesom alt andet skal være med til at understøtte udtrykket. Derfor blev Frovins koblede vinduer valgt til byggeriet.

"En af de helt centrale betingelser var, at de nye vinduer skulle bidrage til det ældre, charmerende udtryk, som bygherren ønskede. Derfor blev der til opgaven valgt Frovins koblede, kitfalsede trævinduer, som passer perfekt stilmæssigt, da håndværksteknikken var meget udbredt i badehotelstiden. Samtidig lever vinduestypen op til nutidens krav om isoleringsevne", fortæller byggeleder Bent Sønderskov fra Raunstrup, der er entreprenør på projektet.

Koblede vinduer kendetegnes ved, at den yderste vinduesramme med kittet enkeltlagsglas er sammenkoblet med en indvendig forsatsramme med termorude. Den gamle håndværksteknik anvendes typisk til ældre bygninger for at bevare den oprindelige byggestil, og derfor er det også en noget atypisk opgave for vinduesproducenten Frovin.

"Vi leverer oftest vinduer til renovering. De gamle håndværksteknikker gør nemlig vinduestypen særligt velegnet til ældre, bevaringsværdigebygninger, hvor man ønsker at bevare det oprindelige vindues æstetik med respekt for historien. Men i dette tilfælde går bygherren all in på, at det nye badehotel stilmæssigt skal matche slutningen af 1800-tallet, hvor koblede vinduer også prægede bybilledet markant, og det gør opgaven til noget helt særligt for os", forklarer Frovins salgschef Peter Bechmann.

Til opgaven har Frovin leveret i alt 159 elementer, som blandt andet tæller 58 koblede dannebrogsvinduer, 41 koblede dobbeltdøre og 20 koblede enkeltfløjet døre. Projektet blev igangsat i foråret 2016 og mangler kun de sidste detaljer før åbningen den 1. juli 2017.

Strandhotelblokhus
Vibeke1400x930

Kontakt Frovin

Frovins konsulenter sidder klar til at rådgive dig om dit valg af vinduer og døre.

Tlf. 59504141

Find din rådgiver