Nyheder

København

Koblede vinduer bevarer det oprindelige udtryk

DA 1100 VINDUER I SYGEPLEJERSKERNES HUS SKULLE SKIFTES, FALDT VALGET PÅ KOBLEDE VINDUER FRA FROVIN VINDUER & DØRE. DE KUNNE NEMLIG MATCHE BYGNINGENS OPRINDELIGE UDTRYK FRA 1932.

I det nordlige København, tæt ved Rigshospitalet, ligger Sygeplejerskernes Hus, som siden opførelsen i 1932 har været forbeholdt sygeplejersker. Bygningen har for nyligt gennemgået en omfattende facaderenovering, hvor de omtrent 1.100 vinduer skulle skiftes, og her blev vinduesproducenten Frovin valgt til opgaven.

Læs mere

Frederiksberg: Oktober 2018

Koblede vinduer holder liv i Gammel Kongevejs historie

Frederiksbergs uofficielle hovedgade Gammel Kongevej er kendt for et pulserende byliv, eksklusive butikker og imponerende herskabslejligheder og sideveje med patriciervillaer. Mange af dem er opført helt tilbage i 1800-tallet, hvor man dengang byggede med flotte detaljer som karnapper og gesimser, mens vinduerne var koblede.

Navnet Gammel Kongevej kommer af, at det danske kongehus for omtrent 300 år siden benyttede vejen, når de skulle ud af byen. Også i dag har den store vej på Frederiksberg et majestætslig islæt, da der på begge sider står imponerende arkitektoniske bygninger fra 1800-tallet.   

Gammel Kongevej nummer 171, som netop har gennemgået en omfattende renovering, et godt eksempel. Bygningen står nemlig flot med karnapper, dannebrogsvinduer og gesimser, der danner en smuk overgang mellem facadens dele, og som således tilsammen repræsenterer et lille stykke af Danmarks historie.

Læs mere

Store Strandstræde føres tilbage til 1600-tallet

Store Strandstræde - en hel gade med Frovin

Den gamle, charmerende gade Store Strandstræde i København har netop fået et ansigtsløft, hvor fem af gadens bygninger er blevet renoveret med nye vinduer. Med farver i gammel københavnerstil, specialproduceret glas og vidt forskellige vinduesmål er opgaven løst med den største respekt for det oprindelige udtryk.

Midt inde i København ligger den gamle gade Store Strandstræde, som har den fornemme placering for enden af Kongens Nytorv og ned til Nyhavn. Den er opført i 1600-tallet og fremstår i ægte, klassisk københavnerstil med mange ældre, farvestrålende bygninger.

Fem af gadens bygninger er netop blevet renoveret og har i den forbindelse fået udskiftet vinduerne, så de passer til det oprindelige udtryk fra dengang, bygningerne blev bygget. Det er Frovin Vinduer & Døre, der har stået for opgaven, og den har været noget atypisk for vinduesproducenten.

Læs mere

Koblede vinduer:

Renovering med respekt for det oprindelige bybillede

I en af Københavns ældste bydele ligger Suhmsgade, som er en gade fyldt med fredede og bevaringsværdige bygninger. En af dem er Suhmsgade nummer fire, der netop har gennemgået en omfattende renovering. Her er bygningens i alt 54 vinduer blevet udskiftet med koblede vinduer fra Frovin af respekt for gadens oprindelige udtryk og arkitektur.

I Københavns indre by, tæt ved Kulturtorvet, Hauser Plads og Nørreport Station, ligger idylliske Suhmsgade, hvor koncentrationen af bevaringsværdige bygninger er høj. Her er det vigtigt, at områdets mange ejendomme renoveres med respekt for historien for at bevare det charmerende bybillede, som man kender det i dag.
Læs mere her

København, 14. november 2017

Ingeniører og arkitekter skal levere hygge

En ny undersøgelse blandt 3.000 boligejere foretaget af Inwido viser, at hele 60 procent af danskerne finder det værdifuldt, hvis deres hjem blev indrettet mere hyggeligt. Derfor kan rådgivere i byggebranchen også med fordel lægge vægt på de blødere værdier i salgsarbejdet, lyder det fra en af Danmarks førende producenter af koblede vinduer Frovin Vinduer & Døre.

I 2017 er begrebet ’’hygge’’ blevet omtalt 51.533 gange i danske medier, mens det til sammenligning kun blev brugt 42.508 gange for fem år siden. Det er en stigning på 21,2 procent, og der er således ingen tvivl om, at hygge fylder mere og mere i danskernes hverdag.

Læs mere her

 

København, den 30. oktober 2017

Støjreducerende vinduer skal bidrage til at mindske stress og depression

Folkesundheden lider i disse år under sygdomme som stress og depression. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Inwido, herunder Frovin Vinduer & Døre, der har fokus på trafikstøjs indflydelse på problemet.

Et stigende antal danskere rammes af stress og depression. En af de største syndere menes at være dårligt indeklima, og da WHO i 2011 offentliggjorde resultaterne af en stor undersøgelse omkring bivirkningerne af støjbelastninger, skabte det overskrifter over hele verden. Undersøgelsen viste, at støjbelastning kan give en lang række gener – blandt andet søvnproblemer, der ofte forbindes med eksempelvis stress.

Læs mere her

 

København den 1. juni 2017

Gamle håndværksteknikker til nybyggeri

Til det splinternye strandhotel i Blokhus blev der stillet store krav til arkitekturen. Byggeriet skulle nemlig både have fordelene ved at være nyt og samtidig frembringe den klassiske, traditionelle badehotelstemning. Derfor blev gamle bygge- og håndværksteknikker taget i brug, og Frovins koblede vinduer, som er særligt velegnet til ældre, bevaringsværdige bygninger, blev valgt til opgavenfor at fuldende det autentiske udseende.

Med kun det sidste af indretningen og haven tilbage er byggeprojektet Strandhotellet Blokhus i Nordjylland ved at være afsluttet. Og inden længe kan de første gæster tjekke ind på hotellet, der blandt andet indeholder restaurant, pool/wellnessområde og 38 værelser med egen altan eller terrasse.

Læs mere her

København den 7. maj 2017

A/B Sandkagen får 400 koblede vinduer

Vinduesproducenten Frovin er netop blevet valgt til at levere 400 koblede vinduer til andelsboligforeningen A/B Sandkagen på Christianshavn. Renoveringsarbejdet skal ske med respekt for bygningens oprindelige arkitektur, og det stiller store krav til vinduernes beskaffenhed.

En af Christianshavns ældste andelsboligforeninger A/B Sandkagen er netop gået i gang med en omfattende facaderenovering, hvor bygningens i alt 400 vinduer skal udskiftes.

Læs mere her

København, den 19. januar 2017

Danskproducerede koblede vinduer til Den Sønderjyske By

Vinduesproducenten Frovin er blevet valgt til ordren på koblede vinduer til den historiske bydel på Frederiksberg Den Sønderjyske By. Bestillingen lyder på 1700 koblede vinduer og er en af de største i Frovins historie.

Den historiske bydel Den Sønderjyske By på ydre Frederiksberg er netop gået i gang med en omfattende facaderenovering. De i alt 303 toetagers boliger skal alle have nye, energivenlige koblede vinduer, hvilket løber op i ikke mindre end 1700 koblede vinduer.

Læs mere her

København, den 18. oktober 2016

Frovin rykker til Strøget

Mens mange vinduesvirksomheder ligger placeret uden for de større byer, flytter Frovin Vinduer & Døre nu hovedkontoret helt ind i hjertet af København.

Det giver nemlig langt større tilgængelighed og ikke mindst gode muligheder for at tage virksomhedens kunder med på en referencetur blandt Københavns mange bevaringsværdige bygninger.

Efter at Frovin, som er en af Danmarks største producenter af koblede vinduer og døre, flyttede produktionen fra Sjælland til Nykøbing Mors, er der sket meget, og fabrikken kører nu i sit højeste gear.

Læs mere her

Ugerløse, den 1. august 2016

Koblede vinduer leveres nu med energimærket A som standard

Frovin Vinduer og Døre har nået en milepæl inden for udvikling og fremstilling af de klassiske koblede vinduer.

Takket være en målrettet produktudvikling, der forbedrer vinduernes isoleringsevne markant, bliver alle vindueselementer nu leveret med energimærke A som standard. En B-mærkning har tidligere været standard hos de fleste leverandører, og nyheden er derfor enestående på markedet for koblede vinduer.

Læs mere her

Ugerløse den 8. august 2016

BORNHOLM: Renovering med koblede vinduer viser respekt for øens historie

Tusindvis af Bornholms bygninger er registreret med høj bevaringsværdi, og det skaber helt særlige forhold for nichevirksomheder i byggebranchen.

Det gælder fx for vinduesproducenten Frovin, som leverer forholdsvist mange koblede vinduer og døre til solskinsøen. Kombinationen af strenge energikrav og krav til opretholdelse af den oprindelige byggestil baner vejen for de ellers utraditionelle vinduer.

Læs mere her

Ugerløse den 16. juni 2016

Frovin tilbyder nu markedets længste foldedør som standardvare

Ekstra lange foldedøre er en eftertragtet løsning, og nu lancerer Frovin Vinduer og Døre foldedøren i op til 7 meters bredde som standardvare, hvilket er en enestående produktnyhed på dørmarkedet.

Foldedøren er en populær dørløsning, fordi den på elegant vis nedbryder skellet mellem ude og inde og sikrer et stort, naturligt lysindfald. Normalvis fås foldedøren i op til ca. 5 meter, men nu udvider dør- og vinduesproducenten Frovin længden, så den fås i op til 7 meter med 10 moduler og med en individuel rammebredde på 850 mm. En foldedør på denne størrelse var tidligere kun mulig gennem dyre specialfremstillinger.

Læs mere her

Ugerløse den 14. december 2015

Et særligt udbud: Krav om originale vinduer blev afgørende

Frovin Vinduer og Døre har netop vundet et stort vinduesudbud på de 100 år gamle, tidligere værftsboliger i Hamlets Vænge i Helsingør.

Især kravet om de noget usædvanlige koblede vinduer blev tungen på vægtskålen, for bebyggelsen skal nemlig bevare sit oprindelige udtryk fra 1917. 

Mange har sagt, at boligforeningen Boliggården på Hamlets Vænge i Helsingør er en af Nordsjællands smukkeste, almene boligbebyggelser med murede længehuse, tegltage og halvvalm.

Læs mere

Aalborg, 2. november 2015

Inwido Denmark: Produktion flyttes fra Ugerløse til Mors

Det er nu endeligt afgjort, at vinduesproduktionen i Ugerløse flyttes til Nykøbing Mors. Det sker med virkning fra februar 2016.

Frovin Vinduer og Døre, der i dag har produktion af vinduer og døre i Ugerløse, skal flytte til Nykøbing Mors. Det er realiteten efter forhandlinger mellem Inwido Denmark, der ejer Frovin Vinduer og Døre, og medarbejderne. To medarbejdere er blevet opsagt, mens de resterende 30 medarbejdere har fået en varsling om opsigelse med virkning fra uge 6 i 2016. De vil blive tilbudt fast eller tidsafgrænset beskæftigelse inden for koncernen.

Læs mere

Aalborg, 20. oktober 2015

Inwido Denmark: Sammenlægning af produktionsenheder

Inwido-koncernen har i dag - i forbindelse med offentliggørelse af regnskab for 3. kvartal - meldt ud, at der indledes forhandlinger om sammenlægning af produktionsenhederne Frovin Vinduer og Døre i Ugerløse og KPK Døre og Vinduer i Nykøbing Mors.

Inwido Denmark A/S med hovedsæde i Aalborg har i dag offentliggjort, at der indledes forhandling om sammenlægning af de danske produktionsenheder i Ugerløse og Nykøbing Mors med Nykøbing Mors som det fortsættende produktionssted. Den danske koncern råder over produktionsenheder i henholdsvis Farsø, Holstebro, Nykøbing Mors og Ugerløse med nogle af Danmarks mest anerkendte brands inden for vinduer og døre, henholdsvis Outline Vinduer, PRO TEC Vinduer, KPK Døre & Vinduer, Frovin Vinduer og Døre samt Art Andersen Cph:

Læs mere

TV 2 vælger koblede vinduer fra Frovin til Kvægtorvet

Frovin står bag nye koblede vinduer til dele af Kvægtorvet i Odense

Samspillet mellem moderne funktionalitet og respekt for den gamle, fine arkitektur fik TV 2 til at vælge Frovin som leverandør af koblede vinduer.

De nye vinduer lever op til moderne funktionskrav og er lydisolerende, så gadens støj ikke forstyrrer mediefolkene.

Læs mere

 

10 års udvidet garanti på træværk og kitning

Nu får du 10 års udvidet garanti på alle vinduer og døre fra Frovin

Som noget helt unikt dækker Frovins 10 års garanti ikke blot træværk men også vores stærke specialkit.

Garantien omfatter både vedhæftning, rynkedannelse og krakelering – uanset om kittet malerbehandles eller ej.

Læs mere

Erfaren vinduesmand er ny salgschef hos Frovin

Claus Haastrup er det nye navn, der nu tiltræder stillingen som Salgschef

Med sine 22 års erfaring fra byggebranchen, heraf 14 år i en ledende stilling i vinduesbranchen, bringer Claus masser af knowhow med sig i bagagen.

Læs mere