Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Fra rådhus til badehotel og spa

Bevaringsværdigt rådhus fra 1938 får koblede vinduer med respekt for historien

Frovin skal levere koblede vinduer med sprosser til det gamle rådhus og kulturhus i Gilleleje, der lige nu gennemgår en større renovering. Bygningerne på Vesterbrogade 54-56 er nemlig ved at blive omdannet til et nyt badehotel og spa, hvor man dog fortsat ønsker at bevare det oprindelige udtryk fra 1938 – og det stiller store krav til vinduesvalget.

For enden af Vesterbrogade i Gilleleje ligger byens gamle rådhus og kulturhus med udsigt over Kattegat og Kullen. Bygningerne blev opført i 1938 og har gennem tiden været brugt som først alderdomshjem og sidenhen rådhus, museum og kulturhus i den tidligere Søborg-Gilleleje Kommune.

Bygningen blev i 2016 opkøbt af Humberto Orsini, der blandt andet ejer Gilleleje Badehotel samt Hotel Plesner i Skagen. Han har en stor forkærlighed for historiske bygninger og badehoteller og påbegyndte sidste år en omfattende renovering, hvor blandt andet samtlige vinduer skal udskiftes, og det er Frovin blevet valgt til at levere:

- Renoveringen af ejendommen på Vesterbrogade i Gilleleje er et spændende projekt, og vi er derfor stolte over at være blevet valgt til opgaven. Bygningerne emmer af historie og kultur, og projektet ligger derfor godt til os. Bevaringsværdige bygninger er nemlig vores speciale og et område, vi har stor erfaring med fra andre lignende projekter, lyder det fra Peter Bechmann, der er salgschef i Frovin.

Bygningen skal ifølge bygherre Humberto Orsini omdannes til et hotel med cirka 40 værelser og restaurant samt et tilstødende spa- og badeområde. Frovin skal levere koblede vinduer med sprosser til de to oprindelige bygninger fra 1938, der skal matche den oprindelige byggestil.

- Det primære formål med renoveringen i forhold til arkitekturen er at videreformidle historien fra begyndelsen af 1900-tallet, da vi ønsker at bevare den stil og stemning, som bygningerne er kendt for, og som vi også ønsker for det nye badehotel, siger Humberto Orsini.

Udsat i forhold til vind og vejr
Det er dog ikke alene af æstetiske årsager, at Frovin er blevet valgt som leverandør til projektet. Det gamle rådhus ligger nemlig lige ud til Kattegat, og derfor skal vinduerne ifølge Humberto Orsini kunne stå imod vind og vejr:

- Bygningen ligger på en unik, men også meget udsat placering vind- og vejrmæssigt. Det var derfor vigtigt for os, at vinduesløsningerne er holdbare og af høj kvalitet, så de kan klare en stor mængde sand og salt, som man må forvente så tæt på havet, siger han og tilføjer:

- Og her har jeg gode erfaringer med selve kvaliteten af Frovin-vinduer, da mit sommerhus, som faktisk er et tidligere badepensionat, fik vinduer herfra for cirka 15 år siden, og de står fortsat skarpt i dag. Samtidig spiller garantien også en væsentlig rolle, da vi gerne vil være sikre på, at vinduerne holder mange år ud i fremtiden og således er trygge i vores køb.

Udover de koblede vinduer med sprosser skal vi desuden levere koblede franske altandøre, der matcher vinduerne, samt facadedøre til projektet – alle produceret af FSC®-certificeret fyrretræ, som sætter et positivt miljøaftryk. I forbindelse med udskiftningen af vinduer og døre gennemgår facaden desuden også en renovering, hvor murværk og fuger bliver repareret og malet i den traditionsrige gule farve, der i mange år har kendetegnet det gamle rådhus.

Hotellet forventes at stå klar til brug i sensommeren 2022.