Mest søgte sider

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Frovin valgt til stor ordre:

Over 1.000 koblede vinduer og døre til renovering af københavnsk ejendom fra 1918

Vi er netop blevet valgt til at levere en ordre, som lyder på 1.004 koblede vinduer samt døre til altan og facade. Elementerne skal leveres til Boligforeningen AAB afd. 9, der renoverer en ældre ejendom fra 1918 på Vesterbro i København med henblik på at føre arkitekturen tilbage til det oprindelige udtryk.

På Vesterbro i København ligger Vesterfælledvej, der i 1800-tallet fik sit navn efter græsningsarealet Vester Fælled, som vejen førte ud til. Siden er de græssende dyr blevet udskiftet med bebyggelse, og i 1918 blev en rødstensejendom eksempelvis opført som en boligkarré, der stadig står der den dag i dag. Boligkarréen er i dag ejet af Boligforeningen AAB, som er bygherre på et større renoveringsprojekt, der inden længe bliver igangsat, hvor samtlige af bygningens 1.000 vinduer skal udskiftes. I den forbindelse skal Frovin stå for at levere de mange vinduer:

- Renoveringen af ejendommen på Vesterfælledvej er et stort og spændende projekt, og vi er derfor stolte over at være blevet valgt til opgaven. Vi har tidligere arbejdet sammen med både bygherre og entreprenør, som er gode samarbejdspartnere, og vi forventer derfor også, at processen på Vesterfælledvej kommer til at forløbe tilfredsstillende. Vi har desuden stor erfaring med andre lignende projekter, og opgaven ligger derfor lige til højrebenet for os, lyder det fra Jan Saabye, der er salgsleder i Frovin.

Entreprenøren, som skal stå for udførelse af renoveringen af de i alt 156 lejemål i ejendommen, er Hovedstadens Bygningsentreprise, der ligeledes ser en fordel i det kommende samarbejde:

- Vi har tidligere samarbejdet med Frovin om lignende projekter, hvor vi har haft et godt forløb med et tilfredsstillende resultat. Vi forventer derfor også, at renoveringen af ejendommen på Vesterfælledvej kommer til at gå godt, og vi ser frem til et godt samarbejde, siger marketing- og kommunikationschef hos Hovedstadens Bygningsentreprise, Jesper Witt.

Fokus på oprindelig arkitektur

Hvor ejendommens røde mursten trækker linjer tilbage til opførelsesåret i 1918, er der dog andre dele af bygningen, som ikke i lige så høj grad er tro mod den oprindelige arkitektur. Bygningen gennemgik nemlig en større renovering i 1983, hvor alle vinduer blev skiftet til termovinduer, der optimerede energien, men ikke tog højde for det æstetiske udtryk. I renoveringen er der derfor lagt vægt på at tilbagebringe den oprindelige arkitektur:

- Det primære formål med renoveringen i forhold til arkitekturen er så vidt muligt at bringe det oprindelige udtryk tilbage, så bygningen videreformidler historien fra begyndelsen af 1900-tallet. Derfor har vi også valgt Frovins koblede vinduer med traditionelle kitfalse, som er konstrueret, så det ligger så tæt op ad et vindue fra opførelsestidspunktet som muligt, forklarer projektleder hos Pålsson Arkitekter, Martin Brygger, og fortsætter:

- Derudover har der oprindeligt været buede murede stik over vinduerne i stueplan, som nogle steder er blevet muret til i forbindelse med en tidligere renovering, og dem vil vi nu have rekonstrueret, så vinduerne igen kommer til at have en flot runding øverst.

Udover de koblede vinduer skal vi desuden levere 16 koblede franske altandøre med buet overstykke, der matcher vinduerne, samt facadedøre. I forbindelse med udskiftningen af vinduer og døre gennemgår facaden desuden også en renovering, hvor murværk og fuger bliver repareret og vedligeholdt.

Projektet forventes at være færdigt ultimo 2021, hvis alt går efter planen.